Ha valódi eredményeket szeretnél

Az ember manapság rengeteg dolgot hall a vállalkozói közegben, melyek megoldást ígérnek a piaci és vállalati helyzet legsürgetőbb problémáira. Persze ezek nagyrésze marketing fogás, egy részének tulajdonképpen semmi értelme és kézzel fogható eredménye nem lesz a vállalat életére és eredményére, azonban iszonyatosan nehéz kiszűrni, hogy mi az, amibe megéri belevágni, és mi az, ami mellett inkább hatalmas bátorsággal el kell haladni. Az egyik legnagyobb probléma jelenleg a munkaerő hiány, a betanítás nehézségei és az elvándorlás, amit én is minden igyekezetemmel próbálok megfékezni az ötven főt foglalkoztató cégemnél. Nem könnyű, hiszen a humán erőforrás osztály eddigi feladatai közé nem volt sorolható a coaching és a vállalati fejlesztés, ha pedig szívemre teszem a kezem szinte senki nem ért hozzá a cégnél profi szinten, ezért keresgélni kezdtem a piacon az ajánlatok között.

Viszonylag sok ajánlat kapcsán beszélgettem is elég sok szolgáltató jelölttel, de egyetlen egyre tudnám csak azt mondani, hogy meg is érte az idő és energia befektetés, arra, akikkel a mai napik is együtt dolgozunk, a kogwheel csapatára. Ők ugyanis a beszélgetés során releváns információkat kértek és kérdeztek, tökéletesen pontos felmérést végeztek már az első beszélgetés során is a vállalati helyzetről, és szinte azonnal egy megoldási javaslat felvázolásába kezdetek bele, ami nagyon szimpatikus volt számomra, mindemellett pedig teljesen tökéletesen szakmai is.

Azóta már nem csak a kommunikációs tréning sorozat folyik a vállalaton belül, hanem a vezetők és a fontosabb kulcsemberek folyamatos coaching fejlesztése és persze a csapatépítő tréning is rendszeres, ami hihetetlen mértékben javított a vállalati hangulaton és összetartáson, így pedig a hatékonyságon. Hihetetlen, de az első csapatépítő után nagymértékben lehetett érezni, hogy sokkal gyorsabban reagál a cég, és egy-egy hirtelen fellépő problémát sokkal hatékonyabban és gyorsabban tudunk orvosolni szervezeti szinten, tökéletes érzékkel használva annak a lehetőségét, hogy egy-egy szintet akár ki is hagyjanak a vállalati útból, félreértés és problémák nélkül. Számomra teljesen telitalálat ez a kis csapat és biztos vagyok benne, hogy más is csak elégedett lesz ha őket választja.