A láthatatlan feladat

Egy nagyobb szervezet esetében, de már azt tapasztalom, hogy rengeteg kisebb vállalat életében is, hatalmas feladat a stresszkezelés. Nem azért, mert ne lennének erre a feladatra tökéletesen képzett és hatalmas szakmai tapasztalattal rendelkező kollégák, kifejezetten erre irányuló szolgáltatások és tréningek a magyar piacon, hanem mert lappangó probléma, vagyis a vállalatvezetés számára szinte láthatatlan. Nagyon sokáig nem fedi fel magát, egyedül csak jelenlétének hatásai érződnek, ami azért nagyon veszélyes, mert ha nem kezelik időben, a kollégák munkájának minőségi romlása, a vállalati hangulat hanyatlása, az eredmények csökkenése olyan hanyatlásba indíthatja a céget, ami egy idő után már vagy nem kezelhető anyagi károk nélkül, vagy sokkal több erő és energia szükséges a feloldásához, mint a probléma kialakulásának kezdetén lett volna.

Így tehát, vállalati tanácsadóként kijelenthetem, hogy a legnagyobb problémát ma a magyar piacokon tevékenykedő vállalatok esetében a kezeletlen és felimerés nélkül maradt stresszhelyzetek okozzák, amelyek tönkre teszik a vállalati hatékonyságot, a munkavállalók egyéni motivációját, a szervezet eredményességét és így a fejlődésből egy hatalmas hanyatlásba sarkallják, ami nem csak anyagi károkat, de számtalan partnertől való elesést és ügyfélvesztést okoz.

Én ma mindenkinek azt javaslom, hogy keressen már a tevékenység megkezdése elején egy olyan partnert, aki nem csak a stresszkezelés feladataiban, de a coaching és egyéb tevékenységekben, a folyamatos vállalati fejlődésben és fejlesztésben is tud segíteni, hiszen ez biztosítja a folyamatos növekedés és fejlődés lehetőségét, csakúgy, mint a munkavállalói elégedettséget és így a folyamatos munkavállalói motiváción keresztül a megfelelő eredményeket egyéni és vállalati szinten egyaránt. Késő már a problémák jelentkezése esetén belefogni egy ilyen kapcsoltba. Ma a kulcs egy sikeres vállalkozáshoz egy ilyen tökéletes partnerrel való folyamatos együttműködés. Én csak a kogwheel csapatát ajánlom mindenkinek, hiszen nagyon régen ajánlom őket, és eddig még minden ügyfelem hatalmas eredményeket ért el a segítségükkel.